S-au „spart” bani grei la Untold: li s-au umplut conturile clujenilor, nici nu zici că e criză

de: Mădălina Bahrim
08 08. 2022

Festivalul Untold a generat bani frumoși orașului care a găzduiește evenimentul. Se pare că tinerii care au luat parte la distracție nu s-au uitat la bani, sumele cheltuite s-ar ridica la ordinul zecilor de milioane de euro, semn că banii nu sunt o problemă și nimeni nu se uită la ei, când vine vorba de distracție.

După doi ani de pandemie și restricții, cei dornici de muzică, distracție și dans au băgat adânc mâna în buzunar la Untold.

Edilul Clujului, Emil Boc, vorbește despre un real succes al evenimentului, care ar fi adus orașului, direct și indirect, 50 de milioane de euro, conform unei analize din 2019. Ediția de anul acesta ar putea depăși chiar și această impresionantă sumă! Vorbim, totuși, până la urmă de zeci de milioane de euro, în linii mari, bani deosebit de importanți, ce vor ajuta Clujul și antreprenorii locali să se dezvolte și mai mult.

„Avem o analiză din 2019 care arată că în oraș au intrat direct și indirect undeva în jur de 50 de milioane de euro. Probabil că această ediție fiind cea mai numeroasă și cea mai consistentă probabil că această sumă este și mai mare. Dincolo de taxele și impozitele locale care se plătesc sunt aceste resurse financiare pe orizontală care intră în oraș. Vibe-ul pe care îl aduce acest festival, tinerețea, entuziasmul și mesajul pe care îl dă lumii că tinerii care vor conduce lumea asta peste 10, 20, 30 de ani se întâlnesc stau împreună, vor învăța să colaboreze și nu să se războiască”, a spus Emil Boc.

În aceste zile, România este împărțită la mare sau la Cluj

Primarul susține că, în zilele de desfășurare a festivalului Untold, Clujul a devenit, la fel ca stațiunile de la malul mării, principala atracție pentru turiști. Oamenii sunt fie pe litoral, fie aici, unde se pot bucura în voie de muzică din belșug, distracție și voie bună cât cuprinde!

„În aceste zile, România este împărțită la mare sau la Cluj. Noi încheiem în această seară acest festival, România rămâne la mare pentru că este o parte extraordinară a acestei țări, noi, clujenii nu avem mare și atunci a trebuie să ne branduim orașul pe alte lucruri care să ne poată aduce turiști, Electric Castle, Festivalul Internațional de Film Transilvania și în topul piramidei Untoldul, ne ajută să întreținem mai bine de două luni dimensiunea artistică, dimensiunea de turism a orașului”, a declarat primarul Emil Boc, la Digi 24.